Wat zijn Zilvervisjes, Papiervisjes en Ovenvisjes?

Wat zijn Zilvervisjes, Papiervisjes en Ovenvisjes?

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kleine insecten die zilverachtig van kleur zijn. Zilvervisjes heten zilvervisjes omdat ze op een visje lijken. Het voorste deel van het lijf is breed en de staart loopt dun uit. Ze zijn zilverachtig van kleur en als ze vluchten lijkt dat op een visachtige beweging. Ze worden ongeveer 13 tot 20 mm lang .

Zilvervisjes worden ook wel suikergast genoemd, maar eigenlijk lusten ze helemaal geen suiker. Zilvervisjes eten samengestelde koolhydraten zoals zetmeel . Zetmeel vindt men in brood, aardappels, pasta`s, bananen en zelfs in brokjes voor honden of katten, maar ook in behangplaksel.

Ze worden vooral gevonden op plekken waar het vochtig is, zoals badkamers en keukens. Ook zijn ze vaak te vinden in kelders of op het toilet. Zilvervisjes komen vooral ’s nachts tot leven en daarom kunt u ze ’s ochtends vaak terugvinden in de badkuip of gootsteen, omdat ze daar invallen en door de gladde wand er niet meer uit kunnen.


Papiervisjes

Verder kennen we ook nog het papiervisje die veel lijkt op het zilvervisje, maar dit soort houdt juist van hele droge plekken. Papiervisjes eten meer plantaardige cellulose vezels zoals papier, behang, karton of katoen. In tegenstelling tot het zilvervisje kunnen papiervisjes erg goed tegen droogte en zijn dan ook vaak te vinden in boekenkasten en tussen papier en karton. Vooral op zolders in dozen met oude boeken kunnen ze in grote getale floreren. Maar ook een kledingkast vinden ze fijn.

Papiervisjes hebben antennes. Die antennes zijn ongeveer even lang zijn als het lijf. Ook hebben ze wat haren op hun lijf. Vaak komen zowel het papiervisje als het zilvervisje in woningen voor. Vooral in nieuwbouwwoningen vindt men zilvervisjes, omdat deze huizen meestal erg vochtig zijn.

Ovenvisjes

Een andere variant is het ovenvisje dat heel goed gedijt bij hoge temperaturen, maar deze soort wordt nog maar zelden in huizen aangetroffen. Dit soort vindt men meestal in grote bakkerijen.

Wat zijn Zilvervisjes,  Papiervisjes en  Ovenvisjes.

 
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.